جدول حروف الفبا در سایز A4 طراحی کردم. من این جدول رو در آخر کتاب فارسی یچه ها می چسبونم و وقتی نشانه جدید تدریس میکنیم بچه ها همزمان با شهرک الفبای کلاس جدول خودشون رو هم پر می کنند.
شما میتونید نمونه رنگی و سیاه و سفیدش رو دانلود کنید
نکته ای در انتخاب تصاویر مربوط به نشانه ها وجود داره اینه که تصویر مصوت ها تصویری است که با همان مصوت شروع میشه مثلا آ آتش و در صامت ها صدای آخر تصویر مربوط به صامت می باشد مثلا برای ذال کاغذ
بعد از تکثیر می بایست از قسمت نقطه چین ها جدول را برش بزنید تا به اندازه مناسب جهت چسباندن آن در کتاب درسی تبدیل شود
رنگی
سیاه و سفید
وایت بوردی رو برای استفاده شاگردانم در کلاس طراحی کردم که جهت دانلود در این پست میذارم
این وایت بورد به دو صورت سیاه و سفید و رنگی طراحی شده و میتونید در سایز A4 یا A3 پرینت بگیرید سپس دو طرف اون رو طلق(تلق) شفاف بچسبونید تا بچه ها بتونن با استفاده از ماژیک وایت بورد روی اون بنویسن و میتونید چسب های نواری تزیینی برای زیباتر شدن کار دورتادور اون رو بچسبونید
امیدوارم مفید باشه
فایل رنگی
فایل سیاه و سفید
با عرض سلام
این محتوا رو می تونید توی کلاس پخش کنید و برای روز دوم تدریستون یعنی بعد از اینکه تدریس اصلیتون رو انجام بدید میتونید از اون استفاده کنید
محتوا داری محیط جذاب و قسمت های مختلفی به شرح زیر می باشد.
فلش کارت های مربوط به نشانه آ - معرفی نشانه بر اساس جایگاه آن در کلمه - متن درس به همراه تصاویر مرتبط و واقعی - ببین و بگو - تمرین - بازی - داستان به صورت پخش کتاب ورق زن - فیلم
بعد از اجرای محتوا حتما قسمت راهنمای آن را با دقت مطالعه فرمایید
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزشوپرورش روشهای آماده سازی کودکان کلاس اولی برای رفتن به مدرسه و کاستن از ترس و اضطراب آنها را تشریح کرد.
تسنیم:مهر امسال که از راه برسد تعداد زیادی از دانشآموزان برای نخستین بار رفتن به مدرسه را تجربه میکنند، کودکانی که برخی از آنها تجربه رفتن به مهدکودک و پیش دبستانی را داشته و تعدادی از آنها نیز برای نخستین بار است که میخواهند از مادر جدا شوند.
آماده کردن کودکان برای رفتن به مدرسه به ویژه آن گروهی که تجربه جدایی از مادر را ندارند، اهمیت بسیاری دارد. بسیاری از مادران تمایل دارند تا بدانند در فرصت کم باقی مانده تا بازگشایی مدارس باید چه اقداماتی را انجام دهند که کودک آمادگی رفتن به مدرسه و جدایی از مادر را داشته باشد.
در همین زمینه ابوالقاسم عیسی مراد مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش به خبرنگار تسنیم گفت: دانشآموزانی که تجربه حضور در مهدکودک و پیش دبستانی را ندارند در اغلب اوقات برای رفتن به مدرسه و جدایی از مادر اضطراب دارند و همین موضوع باعث میشود که گاهی کودک به سختی از مادر جدا شود.
وی افزود: والدین باید چند هفته قبل از بازگشایی مدارس درخصوص مدرسه، معلم و کلاس درس برای فرزند خود صحبت کنند و حتی صبحها رأس ساعتی که کودک باید به مدرسه برود او را از خواب بیدار کرده و در مسیر مدرسه تردد داشته باشند تا کودک محیط را از نزدیک ببیند.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش ادامه داد:مادر کودک را برای رفتن به مدرسه تشویق کند و کیف، کفش و لوازم التحریر مدرسه را با همراهی کودک و انتخاب وی تهیه کند و در فرصت باقی مانده داستانهایی را برای کودک بگوید که در آن شخصیت اصلی داستان به مدرسه میرود و با اتفاقهای جالبی مواجه میشود.
عیسی مراد تصریح کرد: مادران سعی کنند با استفاده از روشهای مناسب مانند مثل گذاشتن کودک در خانه اقوام به مدت یکی دو ساعت در طول روز و همراه کردن او با کودکان همسن و سال خودش به تدریج وابستگی کودک را به خود کم کنند.
رياضيات شامل علائم، فرمولها، روشهاي ويژه و کتابهاي درسياي است که سخت به نظر ميآيند و خيلي کلمات و اصطلاحات منحصربهفرد هستند. در نتيجه مهم است که از مهارتهاي مطالعهاي استفاده کنيد که اختصاصاً مناسب رياضيات باشد.
1- شما نميتوانيد رياضيات را فقط با خواندن و گوش دادن ياد بگيريد. قسمت زيادي از يادگيري رياضيات به تمرين کردن فعالانه بستگي دارد. اين بدان معني است که شما حتماً بايد همهي تکاليف و وظايف محولهي درسي خود در رياضيات را انجام دهيد. ياد گرفتن چگونگي استفاده از فرمولها و روشها، حياتي است.
2- رياضيات يک موضوع زنجيرهاي است. چيزي که در يک روز معين درس داده ميشود بر اساس آموختههاي روز قبل از آن است. همين که عقب افتاديد، دوباره رسيدن به درس سخت ميشود. آماده شدن براي امتحان، آن هم در دقايق آخر، به شما کمک نخواهد کرد. بايد در همهي کلاسها شرکت کنيد و پابهپاي معلمتان پيش برويد.
3- رياضيات مبحث سختي است که به طور فزايندهاي پيچيده ميشود. شايد لازم باشد که زمان مطالعهی بيشتري براي رياضيات نسبت به ديگر مباحث اختصاص دهيد.
4- سعي نکنيد که روش خود را در رياضيات حفظ کنيد. فرمولها و روشهاي بسيار زيادي در رياضيات وجود دارد. سعي کنيد که بر روشهاي کليدي مسلط شويد. اين کار ميزان اطلاعاتي را که بايد به خاطر بسپاريد کاهش خواهد داد.
5- وقتي روشي را براي حل يک مسئله ياد گرفتيد، دقيقاً همان روش براي ديگر مسائل هم در اغلب موارد ميتواند استفاده شود. وقتي با مسئلهي جديدي روبهرو ميشويد، سعي کنيد آموختههاي قبلي خود را بر مسئلهی جديد اعمال کنيد.
6- فرهنگ لغات رياضي را ياد بگيريد. اغلب کلمهاي که در رياضي مورد استفاده قرار ميگيرد، وقتي در مبحثي غير از رياضي مورد استفاده قرار ميگيرد، معناي متفاوتي ميدهد. کلمات و اصطلاحات جديد رياضي و معناي رياضي آنها را در قسمتهاي خاصي از دفتر خود وارد کنيد.
7- رياضيات مبحثي است که بسياري از دانشآموزان را مضطرب ميکند. داشتن اعتمادبهنفس ميتواند اضطراب شما را کاهش دهد. روشهايی که برای مطالعهی رياضي به شما پیشنهاد میکنیم ميتواند به شما در موفقيت در رياضيات کمک کند. تا زماني که تشخيص ميدهيد به راهکارهايي بيش از اينها نياز داريد، کمک بگيريد و تلاش بسياري بکنيد.
نشانه ی آ ا -1 نشانه ی آ ا -2 نشانه ی بـ ب -1 نشانه ی بـ ب -2
نشانه ی اَ َ -1 نشانه ی اَ َ -2 نشانه ی د -1 نشانه ی د -2
نشانه ی مـ م -1 نشانه ی مـ م -2 نشانه ی سـ س -1 نشانه ی سـ س -2
نشانه ی او و -1 نشانه ی او و -2 نشانه ی تـ ت -1 نشانه ی تـ ت -2
نشانه ی ر -1 نشانه ی ر -2 نشانه ی نـ ن -1 نشانه ی نـ ن -2
نشانه ی ایـ یـ ی ای-1 نشانه ی ایـ یـ ی ای-2 نشانه ی ز -1 نشانه ی ز -2
نشانه ی اِ ِ ـه ه-1 نشانه ی اِ ِ ـه ه-2 نشانه ی شـ ش -1 نشانه ی شـ ش -2
نشانه ی یـ ی -1 نشانه ی یـ ی -2 نشانه ی اُ ُ -1 نشانه ی اُ ُ -2
نشانه ی کـ ک -1 نشانه ی کـ ک -2 نشانه ی و -1 نشانه ی و -2
نشانه ی پـ پ -1 نشانه ی پـ پ -2 نشانه ی گـ گ -1 نشانه ی گـ گ -2
نشانه ی فـ ف -1 نشانه ی فـ ف -2 نشانه ی خـ خ -1 نشانه ی خـ خ -2
نشانه ی قـ ق -1 نشانه ی قـ ق -2 نشانه ی لـ ل -1 نشانه ی لـ ل -2
نشانه ی جـ ج نشانه ی جـ ج -2 نشانه ی و--> ُ -1 نشانه ی و--> ُ -2
نشانه ی هـ ـهـ ـه ه-1 نشانه ی هـ ـهـ ـه ه-2 نشانه ی چـ چ -1 نشانه ی چـ چ -2
نشانه ی ژ -1 نشانه ی ژ -2 نشانه ی خوا -1 نشانه ی خوا -
ابتدایی را دریابیم
دانلود نمونه فرم شرح حال
دانلود نمونه فرم فهرست محتوی کلی
دانلود نمونه فرم فهرست محتوی
دانلود نمونه فرم رویداد نگاری
دانلود نمونه فرم فهرست وارسی عمومی
دانلود نمونه فرم فهرست وارسی
دانلود نمونه فرم مقیاس درجه بندی نگاره ای
دانلود نمونه برگ ارزیابی والدین از پوشه ی کار
دانلود نمونه برگ خود ارزشیابی دانش آموز پایه ی اول ابتدایی
دانلود نمونه برگ خود ارزشیابی دانش آموز پایه ی دوم ابتدایی
دانلود نمونه برگ خود ارزشیابی دانش آموز پایه ی سوم و چهارم و پنجم ابتدایی
دانلود نمونه برگ خود ارزشیابی دانش آموز پایه ی ششم ابتدایی
دانلود نمونه فرم سنجش مشاهده ای در حیطه ی اجتماعی – عاطفی
دانلود نمونه فرم سنجش مشاهده ای در حیطه ی جسمانی
دانلود نمونه سوال و مطالب مربوط به پایه ی اول ابتدایی
بخش کردن و صداکشی ( قسمت اول ) فیش کارت جملات دروس جدید
املای تصویری شماره 1 املای تصویری شماره 2
املای تصویری شماره 3 املای تصویری شماره 4
املای تصویری شماره 5 انتظارات آموزشی دروس پایه اولجدید
راهکارهایی برای بهبود یادگیری نشانه ها
تقویت روخوانی دانش آموزان پایه اولجدید
جملات تکمیلی برای تقویت روخوانی و روان خوانی و املا - نشانه های 1جدید
جملات تکمیلی برای تقویت روخوانی و روان خوانی و املا - نشانه های 2جدید
بخشش چیست؟
بخشیدن، فراموش کردن و ازخودگذشتگی نیست و با تحمل کردن افرادی که ما را رنجانده اند فرق دارد. شما مجبور نیستید دیگران را ببخشید ولی هنگامی که بدانید اگر از اشتباهات دیگران بگذرید و به آنها نچسبید، چقدر آرامش بیشتری دارید، هرگز کینه توزی، خشم و قهر را انتخاب نمی کنید. فراموش نکنید که بخشیدن نشانه عزت نفس بالای شماست. بخشیدن، فراموش کردن و رها شدن از احساسات شدیدی است که به حوادث گذشته مربوط می شود. وقتی نمی توانیم دیگران را ببخشیم، خود را فردی فراموش شده، مأیوس و ناتوان می دانیم. در واقع ما نمی توانیم منکر اشتباهات خود شویم؛ اما می توانیم رفتار خود را تغییر دهیم تا شرایط مطلوب تر و آینده بهتری را به خود نوید دهیم.
در واقع بخشش، آمادگی برای رهایی از رنج های گذشته و تصمیمی است برای پایان دادن به مشکلاتی که از گذشته با خود داریم. البته در بخشی از وجود ما این باور وجود دارد که می توانیم آرامش فکرمان را با پیروی از نفرت، خشم و رنج به دست آوریم و همواره حساب و کتاب های عادی داشته باشیم و دچار حالاتی مانند کینه، نفرت و خشم شویم. بدین ترتیب نمی توانیم آرامش داشته باشیم. بخشش می تواند ما را از زندانی که با ترس و غضب در ذهن خود ساخته و بر خود تحمیل کرده ایم رها کند.
همه ما می رنجیم
برای همه ما پیش آمده که بارها و بارها از دیگران رنجیده ایم. بعضی از رنجش ها کوتاه و گذراست و می توان آنها را زود فراموش کرد؛ اما هنگامی که احساس می کنیم کسی عمیقا آزارمان داده است به مرحله دشواری می رسیم؛ آیا باید بگذاریم این رنج در وجودمان بماند و شادمانی ما را با خود ببرد یا باید از معجزه بخشش برای التیام زخم هایمان بهره مند شویم؟ اما اگر بخشش، دردی را که ما در وجود خود احساس می کنیم و عذابمان می دهد درمان می کند، دلیل خوبی داریم که بتوانیم دیگران را ببخشیم. البته این طبیعی است که بعضی ارتباطات باید قطع شوند و بعضی موقعیت ها باید تغییر کنند و این شاید ناراحت کننده به نظر برسد. در واقع گاهی اوقات نمی توانید مطمئن باشید که آیا قربانی یک حادثه غیرقابل اجتناب هستید یا به شکل ناعادلانه ای آزرده شده اید. شاید لازم باشد برای تشخیص نوع رنجش هایتان بیشتر دقت کنید تا بتوانید تفاوت دردی را که از حساسیت های خودتان به وجود می آید با رنجی که به خاطر دیگران احساس می کنید، تشخیص دهید.
امروزه پزشکان معمولا بیماران خود را نسبت به عوارض جانبی و خطرناک داروهایی که استفاده می کنند، آگاه کرده و بیماران نیز با احساس مسئولیت بیشتری نسبت به سلامت خود اشتیاق زیادی برای مطالعه و کسب اطلاعاتی در زمینه آثار منفی داروهایی که مصرف می کنند نشان می دهند. باید توجه داشت افکار ناراحت کننده ای که به ذهن خود وارد می کنیم نیز عوارض منفی زیادی بر سلامت ما دارند. بنابراین اگر می خواهیم خود را از فشار و ناراحتی های ناشی از درد و رنج ها رها کنیم باید مراقب افکارمان باشیم. همانطور که در مورد داروها و تأثیرات جانبی آنها بر جسم خود مواظب و حساس هستیم، تأثیرات جانبی و مخاطره آمیز نبخشیدن و کینه داشتن از دیگران و افکار منفی می تواند آثار بسیار بدی بر سلامت جسمانی و روانی ما بگذارد. برای مثال می توانیم به این امراض و ناراحتی ها بر اثر نبخشیدن اشاره کنیم؛ سردرد، کمردرد، زخم معده، اضطراب، بی خوابی و ناامیدی. بسیاری از ما برای درمان بیماری های جسمانی خود همیشه در حال مصرف دارو هستیم، درحالی که برای افکار بیماری زایی که به ذهن خود وارد می کنیم هیچ انتخاب و گزینشی نداریم و اجازه می دهیم حتی چیزهایی که سلامت جسم مان را تهدید می کنند به راحتی وارد ذهنمان شوند.
اما چگونه از ابتلا به این بیماری ها جلوگیری کنیم و کدام دارو قوی ترین بوده و بیشترین اثر را برای شفای افکار بیماری زا دارد؟ "بخشش" پاسخگوی تمام این سؤالات است زیرا قوی ترین و شعف انگیزترین دارو محسوب می شود و قدرت رفع تمام این علائم و بیماری ها را دارد.
چرا نمی بخشیم؟
هنگامی که بیش از حد به منیت های خود بچسبیم بخشیدن دیگران برایمان سخت می شود. نیرویی از درون به ما نهیب می زند؛ "او به تو توهین کرده، نباید او را ببخشی"، "چطور می توانی بگذاری کسی با تو بدرفتاری کند" و. . . این نوع منیت ها در بعضی شرایط سخت تأثیر بیشتری بر ما می گذارد و راحت تر شنیده می شود و آن هنگامی است که به خاطر مشکلات زندگی تحت فشار قرار گرفته ایم و دائم از دیگران توقع داریم به ما کمک کنند. در این مواقع است که ندایی از درون ما را به بخشیدن ترغیب می کند. اما فراموش نکنیم که همیشه قدرت انتخاب برای ما وجود دارد؛ یعنی می توانیم به جای تسلیم در برابر اینگونه وسوسه ها، گذشت و بخشش را برگزینیم و به این ترتیب خودمان نیز به آرامش بیشتری دست یابیم.
همواره به خاطر داشته باشید که هر چه بیشتر بتوانید ببخشید، بیشتر نیز دریافت می کنید. در واقع هر آنچه در زندگی ارزش داشته باشد فقط زمانی افزایش می یابد که بخشیده شود. هنگامی که گمان می کنید با بخشیدن چیزی را از دست داده اید به معنای واقعی نبخشیده اید. اگر بااکراه ببخشید، هیچ نیرویی در پس آن وجود ندارد. در واقع مهم ترین چیز نیتی است که در پشت عمل شما نهفته است.
نیت همواره باید ایجاد شادی و نشاط برای شخص بخشایشگر باشد زیرا شادمانی به عنوان پشتوانه و حامی برای شماست و بازگشت عملتان نیز به طور مستقیم به میزان بخشایش بستگی دارد؛ البته اگر واقعا از ته دل و بی قید و شرط باشد.
شاید برای بسیاری از ما بخشیدن کار آسانی نباشد. اگر شما هم جزو این دسته افراد هستید، توقع نداشته باشید یکباره بتوانید دیگران را ببخشید. عمل بخشیدن نیازمند زمان است؛ اما هر چه بیشتر روی آن کار کنید بیشتر به آن پی خواهید برد. پس برای سلامت جسم و روان خودتان هم که شده همین حالا تصمیم بگیرید بخشیدن را تمرین کنید. شما می توانید این کار را با بخشش های کوچک شروع کنید تا کم کم بتوانید کسانی را هم که خیلی شما را آزرده اند ببخشید.
چطور ببخشیم؟
تحقیقات نشان داده افرادی که می توانند ببخشند، افسردگی، خشم و استرس کمتری دارند و امیدشان به آینده هم بیشتر است. همچنین سیستم ایمنی بدنشان قوی تر است و نشاط و شادابی بیشتری را تجربه می کنند.
برای تمرین بخشش هرگز منتظر عذرخواهی دیگران نباشید. بسیاری از افرادی که شما را رنجانده اند اصلا قصد عذرخواهی ندارند. بنابراین اگر منتظر شنیدن معذرت خواهی آنها باشید، ممکن است هیچ وقت نتوانید آنها را ببخشید.سعی کنید گاهی از دید دیگران به مسائل نگاه کنید؛ اگر گاهی با فرد موردنظر همدردی کنید، ممکن است متوجه شوید که این کار را از روی نادانی، ترس یا حتی علاقه انجام داده است.
فواید بخشش را بشناسید. مطالعات نشان می دهند افرادی که قدرت بخشش دیگران را دارند توانایی و انرژی بیشتری دارند. همچنین اشتهای بهتر و الگوهای خواب بهتری هم دارند.فراموش نکنید که باید بتوانید خودتان را هم ببخشید. برای بعضی افراد بخشیدن دیگران راحت تر از بخشیدن خودشان است. اما توجه داشته باشید که اگر نتوانید خودتان را ببخشید، اعتماد به نفستان را از دست می دهید و همواره احساس گناه می کنید.
شما برای اینکه بتوانید راحت تر ببخشید، باید موانع بخشش را از سر راهتان بردارید و فکر و بینش خود را نسبت به آن تغییر دهید. در واقع برای اینکه فکر و ذهن ما آماده بخشش شود، باید به خود بقبولانیم که باورها و موانع گذشته از بین رفته اند و دوباره نمی توانند بر زندگی حال و آینده ما تأثیر بگذارند. ترس یکی از مهم ترین موانع بر سر راه بخشش است. اینکه نتوانیم از فکر گذشته رها شویم، مانعی بر سر راه بخشش خواهد بود. تحقیقات نشان داده است افکار و احساساتی که در ذهن خود پرورش می دهیم در بسیاری مواقع باعث بروز ناهنجاری و علائم فیزیکی مانند اضطراب، افسردگی، تحریک پذیری، هیجان، انواع سردردها، کمردردها و ... می شود و سیستم ایمنی بدن را نیز ضعیف می کند.
گاه نیز قضاوت های نادرست ما مانع از آن می شود که بتوانیم دیگران را ببخشیم؛ بنابراین هیچ گاه دیگران را بدون توجه به شرایط خاص خودشان قضاوت نکنید. به یاد داشته باشید افکار و عقاید ما تعیین می کنند که چگونه زندگی کنیم و هدف و نتیجه ای هم که از بخشش حاصل می کنیم رها کردن مشکلات مربوط به گذشته است. متأسفانه بسیاری از ما در هاله ای از ترس نسبت به گذشته و وحشت از آینده زندگی می کنیم و گذشته و آینده درنظرمان یکسان است؛ درحالی که اگر بخواهیم می توانیم در آینده آرامش بیشتری نسبت به مشکلات تلخ گذشته داشته باشیم.
البته با بخشیدن، واقعیت های گذشته عوض نمی شوند زیرا گذشته را نمی توان تغییر داد. ما فقط می توانیم دیگران را ببخشیم تا به آرامش بیشتری برسیم. بخشش به ما اجازه می دهد با گناه، سرزنش و احساس شرم خداحافظی کنیم و به ما یاد می دهد که با دوست داشتن دیگران از شر ترس های گذشته رها شویم.
گردآوری : یکتا فراهانی
البته دانشمندان ژاپنی راهی یافته اند تا گوشت وپوست ماهی ها را نامريی کرده واستخوانهای آنهارا رنگی کنند.آنها ازاین تکنو لوژی برای کسب درآمد استفاده کرده واین ماهی ها را در ظروف شیشه ای پرشده با مایه ای شفاف به فروش میرسانند.درزیر نمونه ای از این ماهی ها آورده شده است.
1. هر روز، کاری خوب انجام دهید.
از کمک کردن به افراد بی بضاعت و تنگدستان گرفته تا عیادت از بیماران و سالمندان و گره گشودن از مشکلات گرفتاران، با خود قرار بگذارید که در هر روز کاری خوب، هرچند کوچک، انجام دهید.
2. تلاش کنید فرد مفیدی باشید.
شرایط کنونی یک سرزمین، برآیند افکار و رفتار همه افراد آن سرزمین است. هر کسی برای اعتلا و پیشرفت سرزمین مادری اش باید از خود شروع کند و سعی نماید سهم خود را ادا کند. حتما نباید کاری بزرگ انجام دهید، همین که قدمهای کوچک مثبت را با عشقی بزرگ بردارید کافیست.
3. هوای هموطنان خود را داشته باشید.
برای پشتیبانی و یاری رساندن به دیگران پیشقدم شوید. به انسانها احترام بگذارید و همیشه لبخند بر لب داشته باشید. وقتی در طول روز به اطراف خود نگاه میکنید مطمئناً فرصت های زیادی را خواهید یافت که میتوانید با دستگیری از دیگران، به آنها کمک کنید. حق تقدم سالمندان و کودکان را در همه حال رعایت کنید، بی توقع عشق بورزید و هیچکس را قضاوت نکنید.
4. محافظت از محیط زیست را یک اولویت بدانید.
همه ما در برابر محیطی که در آن زندگی میکنیم و تلاش برای ایجاد شرایط بهتر زیستی و جلوگیری از صدمه دیدن طبیعت مسئولیم. کاشتن درخت، تولید زباله کمتر، استفاده بیشتر از وسایل نقلیه عمومی و جلوگیری از هدر رفت منابع تجدید ناپذیر مانند آب، رعایت بهداشت و پرهیز از آلوده کردن اماکن عمومی، برخی از مواردی هستند که برای نگهداری از محیط زیست باید لحاظ شوند.
5. زمان مطالعه خود را افزایش دهید.
افراد جامعه ای که مطالعه نمیکنند همیشه در یک زندان فکری و اعتقادی محبوس هستند و اینگونه است که سرزمین مادری شان فرصت پیشرفت و توسعه پیدا نمی کند. مردمی که کتاب نمی خوانند به نوعی اسیر و دنباله رو کسانی هستند که از این نقطه ضعف و عدم آگاهی عموم به نفع خود برای فریفتن و به بیراهه کشاندن آدمها بهره میبرند. بنابراین مطالعه و ارتقای فرهنگ کتاب خوانی درنهایت به اعتلای همه جانبه یک سرزمین خواهد انجامید.
6. در یک زمینه تخصص پیدا کنید.
متخصص شدن در یک حرفه، هم آینده شما را از لحاظ شغلی تضمین میکند و هم سودآوری سرشاری برای سرزمین مادری تان دارد. تصور کنید که همه افراد یک جامعه در حرفه شان متخصص باشند و از تجربه خود برای بهبود شرایط استفاده کنند، آنگاه بسیاری از مشکلات و معضلات براحتی حل میشد. سعی کنید تا جایی که میتوانید تجربه کسب کنید و سطح شغلی خود را بالا ببرید و اندکی از این اندوخته را رایگان به دیگران اختصاص دهید.
7. در شرایط اضطرار، منافع جمع را به منافع شخصی مقدم بدانید.
وقتی حادثه ای غیر مترقبه مانند سیل، زلزله و طوفان رخ میدهد، هم دل و متحد برای حمایت از دیگران بکوشید و بجای هجوم برای جمع آوری مواد غذایی و سایر مایحتاج، بکوشید تا منافع عموم به رفع نیازهای شخصی تان ارجحیت داشته باشد.
8. به فکر نسلهای بعد باشید.
سرزمین مادری شما فقط به شما تعلق ندارد، بلکه به نسلهایی که قرار است در آینده در آن زندگی کنند نیز متعلق است. یادتان باشد که پیشرفت و آبادانی مطالبه ای است که نسلهای آینده از شما خواهند داشت و منابع یک سرزمین امانتی است که باید بخوبی از آن مراقبت کنید تا به دست آیندگان برسد.
9. در برابر متجاوزان متحد شوید.
در دنیای امروز همیشه احتمال دارد کشوری یا گروهی به سرزمین شما تجاوز کنند. در این شرایط باید همه در برابر این تعدی متحد و همصدا برای دفاع از سرزمینشان به پا خیزند و تا بیرون راندن متجاوزان از پای ننشینند و از هیچ فداکاری دریغ نکنند. دفاع از سرزمین مادری، وظیفه و ادای دینی است که بر گردن همه است.
10. به سلامتی تان اهمیت بدهید.
یک سرزمین سالم نیاز به مردمانی سالم دارد. باید به سلامت جسم و فکرتان اهمیت دهید. سالم غذا بخورید و همیشه وقتی را برای ورزش کنار بگذارید. شادی را فراموش نکنید و مثبت بیاندیشید. استرس و افکار منفی را از خود دور کنید. هر روز بخندید و از غم و اندوه فاصله بگیرید. تفریح و مسافرت کنید. به موسیقی گوش دهید، به سینما، تئاتر، کنسرت و موزه بروید و ذهنتان را از ناامیدی و افسردگی خالی کنید.
شما معماران سرزمین مادری تان هستید، سعی کنید معماری خوب و ورزیده باشید ...
یک محقق ژاپنی در تحقیقات خود به این نتیجه رسید که مولکول های آب نسبت به مفاهیم انسانی تاثیر پذیرند نتایج شگفت انگیز این تحقیق که از سوی موسات علمی معتبر جهان مورد تایید قرار گرفته است هر دل بیداری را به فکر فرو می برد
دیدن این پاورپوینت خالی از لطف نیست
پوستر حروف الفبا در 2 سایز تقدیم حضورتان می شود. از پوسترهای بزرگ می توانید در آموزش های خود و یا درست کردن جدول الفبا استفاده کنید. پوسترهای کوچک که در قالب فایل PDF (رنگی و سیاه و سفید) است، می تواند در دفتر دانش آموزان به عنوان تشویق همراه با آموزش آن نشانه چسبانده شود.
برای دریافت پوستر بزرگ حروف الفبا روی تصویر کلیک کنید
برای دریافت پوستر کوچک حروف الفبا روی عبارت مورد نظر کلیک کنید
فایل سیاه و سفید پوستر حروف الفبا
نخستین روز آغاز سال تحصیلی، یکی از خاطره انگیزترین روزها است. کلاس اولی ها این روز را هرگز فراموش نمی کنند و والدین با آگاه سازی و زمینه سازی مناسب نقش مهمی در شیرین ساختن این خاطره دارند.
فضای مدرسه حتی برای آن دسته از دانش آموزان کلاس اولی که تجربه آموزش در مهد کودک یا پیش دبستانی را داشته اند، ممکن است عجیب یا هولناک به نظر برسد. رویارویی با افزایش ساعت درس، تغییر فرم لباس، کلاس های بزرگ تر و زیاد شدن تعداد دانش آموزان، برای کلاس اولی ها غیر منتظره است.
اما خوب است والدین قبل از بردن دانش آموز کلاس اولی خود به مدرسه با فضای ذهنی آن ها آشنا باشند.
در این جا برخی از این دغدغه ها و راه حل برای رفع آن ها ذکر شده است. امید است با مطالعه دقیق این مقاله والدین و اولیا مدرسه بتوانند شرایط مناسبی را برای این آینده سازان ایران فراهم کنند.
نکته اول: برای اولین بار خروج از منزل به تنهایی
کلاس اولی برای نخستین بار از خانواده و محیط خانه دور می شود و قدم های اولیه برای استقلال را برمی دارد. احساسات تازه ای را تجربه می کند، با دوستان جدیدی آشنا می شود. می آموزد که به قوانین و مقررات خارج از خانه پایبند باشد.
نکته دوم: اغراق در توصیف مدرسه توسط والدین
معمولاً والدین در توصیف مدرسه، سعی می کنند فقط موارد و نکات مثبت موجود در فضای مدرسه را برای دانش آموز خود بیان می کنند، ولی آن ها به این نکته توجه ندارند که اگر فقط از خوبی های مدرسه تعریف کنند موقعی که دانش آموز با واقعه ناخوشایندی مواجه شود، ناراحت می شود و ممکن است که نتواند با سایر کودکان بازی کند و یا با معلم خود ارتباط برقرار کند.
نکته سوم: دور شدن از مادر و بیرون کردن او از خانه
یکی از دلشوره های دانش آموز کلاس اولی خصوصاً در مورد خانواده هایی که نوزاد جدیدی به آن ها افزوده شده است. ممکن است این حس در وجودش ایجاد شود که مادرش دیگر به او اهمیت نمی دهد و او مجبور است در خارج از منزل در کلاسی حضور یابد که معلمی ترسناک در آن قرار دارد و به نیازهای او توجه نمی کند.
راه کار برای دلشوره های کلاس اولی ها
1- در روزهای پایانی تعطیلات تابستانی والدین همراه کودک به دبستان و خیابان های اطراف رفته و با او در مورد فضای مدرسه صحبت کنند.
2- بازی در حیاط مدرسه، مشاهده کلاس ها و صحبت با آموزگار در صورت امکان قبل از آغاز کلاس ها از اضطراب کودک می کاهد.
3- ترسیم نقشه ساختمان مدرسه و نشان دادن محل دستشویی، غذا خوری و آب خوری و آشنا کردن او با چگونگی استفاده از ابزار مختلف، در کاهش استرس دانش آموز موثر است.
یکی دیگر از مشکلات و نگرانی های دانش آموز در نخستین روزهای سال تحصیلی چگونگی برقراری ارتباط با همکلاسی ها بوده و اکثر آن ها از والدین خود می پرسند باید با چه کسی دوست شوم و اگر هیچ یک از بچه ها مرا دوست نداشته باشند چه اتفاقی می افتد؟
بهتر است برای او توضیح داده شود"مطمئن باش که با تعداد زیادی از دانش آموزان ارتباط برقرار خواهی کرد." در خصوص ویژگی های بغل دستی او در کلاس توضیح داده و اگر کودکی خجالتی است با تمرین کردن قصه های کوتاه یا اجرای نمایش او را بیشتر با فضای کلاس آشنا کنید.
به کودک باید آموزش داد برای ارتباط با هم کلاسی های خود از چه عباراتی استفاده کند.
نگرانی از تاخیر والدین پس از پایان کلاس از دیگر دغدغه های دانش آموز است، والدین باید به فرزندان خود اطمینان دهند در ساعات مشخص او را ملاقات خواهند کرد بهتر است روز های اول والدین فرزند را به مدرسه برده و پس از اتمام کلاس او را به خانه ببرند.
كودك شما هفت ساله است .می تواند به خوبی حدود نیم ساعت تمركز كند ،می تواند برخی مسائل را كاملاً توضیح دهد . به آسانی و بدون اضطراب مدتی از شما دور باشد. باكودكان دیگرگروه های كوچك تشكیل می دهد و مدّتها با آنها سرگرم می شود. لباسش را می تواند بپوشد و به تنهایی به دستشویی می رود و نظافت می كند .
مفاهیمی مثل بالا ،پایین ،عقب جلو و رنگ ها را به خوبی می داند . اسم و فامیل خود را می داند و می تواند تا 10 بشمارد. او آماده است كه به كلاس اول برود و شما شادی ای دارید در عمق وجود تان ......
امّا این شادی با اضطرابی سخت همراه است .با اضطرابی كه نمی توانید آن را نادیده بگیرید.از اطرافیان می شنوید كه پایه ی اوّل ،پایه ی سختی است ...به دنبال بهترین مدرسه ،بهترین معلّم و بهترین ها برای فرزندتان هستید.
برای كم كردن این اضطراب و هم چنین برای آسان تر كردن و هموار كردن راهتان باید دست به كار شوید...همین الان آغاز كنید...كارهایتان را مرتّب كنید و بچّه ها را حاضر كنید....
توصیه هایی برای آماده سازی كودكان برای ورود به كلاس اوّل ،شاید بتواند چراغ راه پرفراز و نشیب تان باشد.
آماده سازی و پرورش كودكان برای ورود به كلاس اوّل :
پرورش مهارت های عمومی:
· از چند هفته قبل نسبت به مدرسه ی كودك اطمینان حاصل كنید . جابجایی كودك در روزهای اوّل مدرسه اصلاً كار جالبی نیست.
· سلام كردن و برقراری ارتباط با بزرگتر ها را به او بیاموزید.
· اجازه گرفتن و با نوبت صحبت كردن را در منزل تمرین كنید .
· به كودك این اطمینان را بدهید كه اگر در مدرسه مشكلی داشت ، می تواند خیلی آسان آن مشكل را با معلّم یا مدیر مدرسه در میان بگذارد.
· به موقع حرف زدن به موقع سكوت كردن و به موقع اظهار وجود كردن را حتماً به او یاد بدهید.
· آداب دستشویی رفتن و رعایت بهداشت فردی را به طور كامل در او كنترل كنید.
· نحوه ی صحبت كردن او را مورد ارزشیابی قرار بدهید . بلند ، آرام ، مودب و دوستانه حرف زدن را با او تمرین كنید. در بازی های ساده گاهی معلّم شوید، گاهی یك دوست و گاهی خود دانش آموز.
· حتماً قبل از شروع مدرسه او را به مدرسه بیاورید . كلاس ها ،سرویس بهداشتی ،حیاط و دفتر را به او نشان دهید.
· پوشیدن و در آوردن لباس ها و كفش ها را بارها و بارها با او تمرین كنید.
· هنگامی كه برای او وسیله ای می خرید ، حتماً او را همراه ببرید.(خرید وسایل را زیاد به تعویق نیندازید . این امر برای كودك پر از شادی و نشاط است. اجازه بدهید تا چند هفته مرتّب وسایلش را چك كند و با آنها ارتباط برقرار كند .)
· در خرید كیف مدرسه نهایت دقّت را به خرج بدهید. برای كودك كیفی بخرید كه اندازه و جنس مناسبی داشته باشد . كیف بچّه ها ترجیحاً از نوع كوله پشتی باشد امّا دسته ای هم برای حمل آسان داشته باشد. كیف باید دارای چند جیب متعدد باشد تا طبقه بندی وسایل برای كودك میسّر باشد.
· نگهداری و حفظ وسایل را به او یاد بدهید . وسایلش را برایش معرّفی كنید و موارد استفاده و مكان آن را در كیف و یا جامدادی برایش توضیح دهید.
· دفتر هایش را جلو چشمش جلد كنید و اسم و فامیلش را روی همه ی وسایلش بچسبانید.چشم كودك را با مارك مداد رنگی و سایر وسایل آشنا كنید.
· استفاده از لیوان و دستمال و سایر وسایل مربوط به طرز خوردن تغذیه در مدرسه را در منزل تمرین كنید .
· پیاده و سوار شدن به سرویس و آداب استفاده از سرویس و نكات ایمنی را به آموزش دهید . سعی كنید با برنامه ریزی دقیق و مرتّب ، اضطراب ناشی از جاماندن از سرویس را به حداقل برسانید .
· در منزل به او مسئولیّت بدهید . این امر موجب پرورش حس دقّت ،اتكاء به نفس و مسئولیت پذیری در وی می شود.
*ادامه مطلب را هم ببینید*
برای دریافت
پاور پوینت مربوط به نگاره ها
ادامه ی مطلب را ببینید
.: Weblog Themes By Pichak :.